aaa
Newsletter Pop-up
Follow us:

Suradnici

SURADNICI

SPEC. UROLOGIJE & SUBSPEC. ANDROLOGIJE, KBC ZAGREB - REBRO

Stručni i znanstveni interes Dr.sc. Dinka Hauptmana obuhvaća područje urologije, andrologije i transplantacijske medicine mijenjajući tako kvalitetu života mnogih pacijenata. Jedan je od pet androloga u Hrvatskoj koji andrologiju razvijaju kao multidisciplinarnu subspecijalnost u hrvatskoj medicini, tako da KBC Zagreb preko Centra za andrologiju Europske androloške akademije postaje jedan od vodećih centara za edukaciju stručnjaka iz Europe. Uz andrologiju uži interesi su mu muška neplodnost, erektilna disfunkcija, rekonstruktivna urologija, umjetni sfinkteri, penilne proteze i transplantacija bubrega, te aktivno sudjeluje u domaćim i međunarodnim znanstevenim projektima u ovom području djelovanja. Pročelnik je Poliklinike - Klinike za urologiju KBC Zagreb koja je od ove godine u Nacionalnom programu ranog otkrivanja karcinoma prostate što nas svrstava među prve države u Europi i u svijetu koje provode takav program. U svom izlaganju na temu andropauze „ Testosteron, kralj hormona - da li je krivac za sve? ” dati će nam odgovore na pitanja o simptomima, kako se ovo stanje dijagnosticira i liječi te da li se može odgoditi.

LIJEČNIK INTEGRATIVNE MEDICINE & KLINIČKI NUTRICIONIST

Specijalizacija iz interne medicine i kliničke nutricije na Medicinskom fakultetu u Rijeci usmjerila je Dr. sc. Silvija Zec Sambol u područje njenog užeg ineresa, a to je integrativna medicina jer spaja znanja Istočne i Zapadne medicine prilagođavajući ih pacijentu. Osnovni pristup zdravlju započinje s nutritivnom terapijom, uravnoteženjem mikrobioma, adekvatnim i personaliziranim ortomolekularnim pripravcima i fitoterapijom. Jedino cjelovit pristup zdravlju može biti učinkovit put k zdravlju. Tako da je životni cilj ove integrativne liječnice educirati i voditi ljude u postizanju ravnoteže, motivirajući ih na promjenu kroz prehranu, tjelovježbu i pozitivne misli, te liječiti ne samo tijelo već duh i dušu. A užurbani i prebrz tempo života ostavlja sve manje vremena za ono najvažanije - brigu o zdravlju. Poslovni ljudi su među prvima na meti stresa, koji postaje problem suvremenog društva, ali i bolest 21. stoljeća. Pojam managerska bolest sve je prisutniji, a javlja se zbog psihičke preopterećenosti poslom – previše radnih zadatka i prevelika odgovornost na leđima poduzetnika. Stalni umor, nezdrava prehrana, premalo sna i nedovoljno kretanje, samo su dio loših navika modernog čovjeka...” U svom izlaganju na temu andropauze liječnica će odgovoriti na pitanje: „Što bi muškarci trebali znati o stresu, a ne usude se pitati?”

KONDICIJSKI TRENER VRHUNSKIH SPORTAŠA & FITNES EDUKATOR

Magistar kineziologije Marino Bašić je već više od 20 godina kondicijski trener vrhunskih sportaša Hrvatske nogometne reprezentacije, Hrvatske skijaške reprezentacije i Hrvatskog teniskog saveza. Priznanje za najboljeg kondicijskog trenera godine, dobio je 2015. od strane Udruge kondicijskih trenera Hrvatske (UKTH). Svoje bogato iskustvo je kao uvaženi predavač na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu prenosio mladim generacijama punih 10 godina. U svijetu fitnesa aktivan je kao trener i kao edukator. Seminare održava u teretani BASIC GYM ONE čiji je vlasnik. Autor je dviju knjiga "Do mišića bez utega" i „Basic Training for Life” koje su prodane u 5.000 primjeraka. U njima opisuje metode treninga kojima je za cilj dovesti rekeativca u njegovu idealnu formu na najsigurniji i najučinkovitiji način. Kako navodi„ Cilj je postati najbolja verzija sebe i to je za svakog moguće.” U svom izlaganju na temu andropauze odgovorit će na pitanje: „ Što je tajna dugovječnosti i kako usporiti starenje?”

GEŠTALT PSIHOTERAPEUTKINJA, EAGT, ECP & CERTIFICIRANA SEKSUALNA TERAPEUTKINJA

Nataša Barolin Belić je Magistra geštalt psihoterapije (Master in Gestalt Psychotherapy). Magistrirala je na European Accredited Psychotherapy Training Institute - Gestalt Psychotherapy Training Institute Malta EAPTI-GPTIM.  Četverogodišnju edukaciju iz Geštalt terapije završila je na IGW-u, Institutu za integrativnu gestalt terapiju, Würzburg, kod Irene Bezić i Jadrana Morovića. Posjeduje europske certifikate ECP (European Certificate of Psychotherapy) i EAGT (European Assotiation for Gestalt Therapy) kao i Ovlaštenje Hrvatske komore psihoterapeuta. Certificirana je seksualna terapeutkinja. Edukaciju iz seksualne terapije završila je pri Hrvatskom društvu za seksualnu terapiju u Zagrebu. Predsjednica je HDST-a, Hrvatskog društva za seksualnu terapiju. Članica je Povjerenstva za upis Hrvatske Komore psihoterapeuta. Članica je Nadzornog odbora DGIPH-a, Društva geštalt i integrativnih psihoterapeuta. ​ Privatnu praksu ima u Zagrebu gdje radi s pojedincima, parovima i grupama na osobnoj promjeni, razumijevanju i unaprijeđivanju seksualnog zdravlja, razumijevanju i „demaskiranju“ izazova i problema u bračnim/partnerskim odnosima, širenju područja svjesnosti i mijenjanju oslonca u drugima ili izvan sebe na oslonac u samome sebi. Predavačica je u edukaciji Hrvatskog društva za seksualnu terapiju za seksualne terapeute i savjetnike. Drži edukacije i radionice o seksualnom zdravlju i partnerskim odnosima za: psihoterapeute, savjetodavne terapeute, mlade, studente i građane. Suradnica je u emisiji Kod nas doma na HTV 1, gdje na popularan način promovira teme vezane uz seksualno zdravlje i partnerske odnose. Povremeno sudjeluje i u drugim TV i radio emisijama, kao i u tiskovnim i digitalnim medijima. ​ U svom izlaganju sa temom „ Sex- andropauza ili kriza srednjih godina?” odgovorit će na pitanja: Kako komunicirati o izazovima, problemima, stidu, nelagodi, osjećajima nemoći...? Kako najčešće andropauzu doživljavaju muškarci a kako žene? Što možemo učiniti da bi imali kvalitetan seksualni život u i nakon andropauze?

Nutricionist

mag. nutricionizma, univ. mag. fitofarmacije i dijetoterapije - Nakon završenog studija na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu, poslijediplomski specijalistički studij Fitofarmacije s dijetoterapijom je završio 2013. godine na Farmaceutsko-biokemijskom fakultetu u Zagrebu. Za vrijeme fakultetskog obrazovanja još 2004. godine stječe prva iskustva u savjetovalištu za sportsku prehranu, a istovremeno od 2007. godine pokreće vlastito nutricionističko savjetovalište koje nosi naziv NutriKlinika. Organizator je 1. NutriKlinika simpozija na temu “Integrativan pristup zdravlju žene”. Član je znanstvenog odbora Hrvatske udruge za bolesti štitnjače. Stručni je suradnik Udruge oboljelih od celijakije Celivita. u U posljednje je tri godine član medicinske službe i službeni nutricionist KK Cedevita Zagreb, u posljednjim godinama najuspješnijeg košarkaškog kluba u Hrvatskoj Voditelj je i vlasnik NutriKlinike, nutricionističke ordinacije za dijetoterapiju i sportsku prehranu, utemeljene 2007. godine te direktor tvrtke NutriConsult d.o.o. Pasionirani je zaljubljenik u sport, a naročito u trčanje i košarku. Trenira dugoprugaško trčanje – polumaraton i maraton. Otrčao je do sada 8 polumaratona.

You don't have permission to register